Szakmák Éjszakája

Szakmák Éjszakája a Gregusban

A Szakmák Éjszakájához 2017-ben csatlakoztak a Földművelésügyi Minisztérium által fenntartott intézmények, így a Gregus Máté Mezőgazdasági és Szakképző Iskola is. A programkínálatban elsősorban a mezőgazdasághoz és a képzéseinkhez köthető programokat lehet megtalálni.

 Időpont: 2017. április 21. (péntek) 18:00 – 22:00 óra között.

A rendezvény az iskola épületében (Hódmezővásárhely Árpád utca 8.) lesz megrendezve, itt folyamatosak a kínált programok.

Programkínálatunk:

1. Mező-gazdálkodj okosan! Társasjáték kicsiknek és nagyoknak.

A Magyarországon méltán népszerű “Gazdálkodj okosan!” társasjátékot, a mezőgazdasági tevékenységekbe és gazdálkodásba ültettük át. Az óriás méretű társasjátékot nagy sikerrel játszhatják kicsik és nagyok egyaránt.

2. Nálunk “dühös” lehetsz! Alkalmat adunk felpaprikázni magad a nyárra!

Lehetőséget adunk saját fűszerpaprika ültetésére, amit fel lehet nevelni a nyár folyamán. A növények palántázásával és palántanevelésével kapcsolatos ismereteket, egy gyakorlati ültetési feladat kapcsán adjuk át az érdeklődőknek.

3.  Hogy ne menj el Kukutyinba zabot hegyezni! Ismerd meg a vetőmagokat!

A magyar mezőgazdasági területeken és a kiskertekben termesztett növények vetőmagjainak a megismerését tesszük lehetővé. A legelterjedtebb vetőmagokból mintákat lehet megtekinteni, a növények alapvető jellemzői bemutatásra kerülnek.

4.  Vigyázz, hogy hova lépsz! Védett növényeink és állataink bemutatása.

A programban a Körös–Maros Nemzeti Park kerül általánosan bemutatásra. Külön ismertetésre kerül a park védett és nem védett növény és állatvilága. A bemutatást elektronikus bemutató teszi még látványosabbá.

5. Napi egy alma az egészség kulcsa! Készíts egészséges ételeket!

A program az egészséges életmóddal és táplálkozással kapcsolatos ismeretekre fókuszál. Az aktuálisan elérhető gyümölcsök és zöldségek felhasználásával a gyakorlatban is lehetőséget adunk egyszerű ételek elkészítésére.

6. Csak természetesen! Öko permetszerek alkalmazása a kiskertben.

A program kapcsán az érdeklődők megismerhetik azokat a házi, természetes alapú permetszereket, amelyek alkalmasak lehetnek az ipari kemikáliák kiváltására a kiskertekben. Az alkalmazási lehetőségek bemutatását elektronikus prezentáció fogja segíteni.

7. Mi bújik ki a tojásból? Tojások és a hozzájuk tartozó állatok bemutatása.

A magyarországi háztáji gazdaságokban fellelhető madarak és tojásaiknak a bemutatására kerül sor ebben a programegységben. A tojásokat meg lehet fogni, a madarakat prezentáció segítségével jelenítjük meg

8.  Taposs bele a gázba! Traktor indítás és gépbemutató.

Az intézmény Gorzsai Tangazdaságában használt egyik traktor kerül bemutatásra az iskolában. Az erőgép szakavatott bemutatását követően az arra kiválasztottak felügyelet mellett be is indíthatják a traktort.

9.  Aki tudja marja! Ismerd meg a szarvasmarha testtájait!

A program kapcsán az érdeklődők megismerhetik a szarvasmarha legfontosabb testtájait. A hentespultnál és a receptekben szereplő húsok beazonosítását és elhelyezkedését életnagyságú makett fogja segíteni.

10.  Ki jut el a legfelsőbb szintekig? Traktoros szimulátor játék.

Az iskola jó informatikai felszereltségét kihasználva, több nehézségi szintű traktoros szimulátor játék kipróbálására adunk lehetőséget az intézmény egyik informatikai teremében. A legjobbak jutalmat kapnak.

Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: linkedin
Megosztás itt: email