Szakgimnáziumi képzések (kifutó)

A képzés időtartama 4+1 tanév

A szakgimnáziumba járó tanulók a 9-12. évfolyamon a közismereti tantárgyak mellett szakmai tantárgyakat is tanulnak. A mezőgazdaság, illetve a kertészet és parképítés ágazatú szakmai képzés során széles spektrumú alapozást kapnak tanulóink. A szakmai gyakorlatokra és a nyári összefüggő gyakorlatokra az iskola tangazdaságában kerül sor. Az érettségivel a mezőgazdaság ágazaton tanulók állattartó szakmunkás, a kertészet és parképítés ágazaton tanulók pedig faiskolai kertész végzettséget kapnak. A felvételi jegyzék felső tagozat eredményei alapján készül. Érettségi után, 1 tanév alatt, a következő technikus szakmák tanulására van lehetőség az iskolában:

Mezőgazdaság ágazat mezőgazdasági technikus kimenettel (tagozatkód: 0001) A képzés végén a tanulók alkalmassá válnak a napi gazdálkodási feladatok ellátására, valamint gyakorlatorientált szervezési, gazdasági feladatok elvégzésére.

Mezőgazdaság ágazat állattenyésztő és állategészségügyi technikus kimenettel (tagozatkód: 0002) A képzés végén a tanuló képessé válik az állattenyésztési, állategészségügyi feladatok előkészítésére, elvégzésére, egyszerűbb állategészségügyi beavatkozások végrehajtására. Munkája során szorosan együttműködik az állatorvossal.

Kertészet és parképítés ágazat parképítő és fenntartó technikus kimenettel (tagozatkód: 0003) A parképítő és fenntartó technikus feladata az épülő zöldfelületek terv szerinti kivitelezése, a meglévők fenntartása és felújítása. Táj- és kerttervező mérnök mellett segédtervezői feladatokat is elláthat.

SZAKGIMNÁZIUMI OSZTÁLYOK
Általános képzés (9-12. évfolyam)

SzakmacsoportÁgazatKódszámokKépzési formaA képzés
időtartama
(tanév) 
Felvehető
létszám
(fő)
MezőgazdaságMezőgazdaság ágazat mezőgazdasági technikus kimenettel0001nappali4+140
MezőgazdaságMezőgazdaság ágazat állattenyésztő és állategészségügyi technikus kimenettel0002nappali4+140
MezőgazdaságKertészet és parképítés ágazat parképítő és fenntartó technikus kimenettel0003nappali4+140

További információk

Szükséges iskolai végzettség8 évfolyamos általános iskolai végzettség
Felvételi feltétel/Alkalmassági követelménySzakképesítéshez előírt egészségügyi alkalmassági követelmény
Integrált felkészítésIgen
A jelentkezés módja és határidejeÍrásban, a hivatal által kiadott jelentkezési lapon a 13/2018. (VI. 14.) EMMI rendelet 2.   számú mellékletének   megfelelően 2019.02.18-ig.
Írásbeli felvételi vizsgaNincs
Szóbeli felvételi vizsgaNincs
A felvételi döntés alapjaA felvételi jegyzék az általános iskola felső tagozatának tanulmányi eredménye alapján készül.  A  következő  tantárgyak  kerülnek beszámításra: magyar   nyelv,   magyar irodalom, idegen nyelv, matematika, történelem, biológia, kémia, földrajz
Elérhető maximális pontszám: 130
A felvételről való értesítés módja és idejeA  jelentkező  és  az  általános  iskolája 2019.04.30-ig levélben megkapja a felvételi értesítést.
A képzés kezdete2019.09.02.
Emelt szintű érettségire való felkészítésMezőgazdaság ismeretek, biológia, angol, német,  matematika, földrajz, informatika, testnevelés, katonai alapismeretek
Emelt óraszámú képzésBiológia
Oktatott idegen nyelvekAngol vagy német
Oktatott természettudományos tárgyak9.   évf.: komplex természettudományos tantárgy
10-12. évf.: biológia
A tanulmányokat záró vizsgaÉrettségi vizsga
Érettségivel megszerezhető szakképesítésÁllattartó szakmunkás (OKJ 34 621 03)
Kollégiumi elhelyezésBiztosított
Nyílt nap időpontja2018.12.05. 15:00
Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: linkedin
Megosztás itt: email