Erasmus+ szakképzési mobilitási pályázat: Gregusosok az EU-ban

Spanyolországi szakmai gyakorlat

Erasmus+ szakképzési mobilitási pályázat: Gregusos diákok barcelonai gyakorlaton

UTAZÁS, KÖZLEKEDÉS:

A repülés mindenkinek nagy élmény volt. A repülőtéri rutinszerű tennivalók, a hajnali órán utazók színes forgataga, a hegyek, települések, tenger látványa a magasból, a le-és felszállás izgalmai feledhetetlen élményt nyújtottak. 

A helyi közlekedés egy olyan hatalmas világvárosban, mint Barcelona, eleinte félelemmel töltött el bennünket. A munkahelyünkre minden nap 2 órát utaztunk oda és vissza, a villamoson kívül minden városi közlekedési eszközt igénybe vettünk.  A jól szervezett közlekedés hamar rutinossá tett bennünket a tájékozódás és az utazás terén.

SZÁLLÁS, ÉTKEZÉS

A szállásunk Barcelona külvárosában egy több szintes apartman ház egyik lakása volt. Az alsó szinten voltak a közösségi helyiségek, és a tanárok szobái, az emeleten a diákok szobái.

A mindennel felszerelt konyhában lehetőség volt főzésre, étkezésre, itt volt a mosógép, az erkélyen pedig a szárító.

Az ebédünket „lunchboxban” kaptuk, az egész heti adagot, ezért szükség is volt a 3 hűtőszekrényre.,

A háztartási teendők ellátására pontos beosztást készítettünk, napi felelőse volt a szemét levitelnek, a mosásnak, a takarításnak.

A vacsorák egy közeli tapas bárban voltak és itt kaptuk meg a másnapi reggelinket is.

MUNKA

A munkahelyünk egy tengerparti üdülő terület hegyoldalában egy bio-farmon volt, gyönyörű kilátással a tengerre. Mivel nyaraló övezet, állatokat itt nem tarthatnak. A farm családok számára termel és szállít zöldséget és gyümölcsöt, az ehhez kapcsolódó munkálatokban segítettünk a néhány fős helyi személyzetnek. A munkavezetőnkkel és a többi munkatársunkkal hamar megtaláltuk a hangot, nagyon jól tudtunk együttműködni. A periódus végén nagyon meg voltak elégedve velünk, annyira, hogy a munkavezetőnk búcsú ebéddel lepett meg bennünket.

LÁTNIVALÓK, ÉLMÉNYEK

A munka utáni hétköznapjainkat és a hétvégéket igyekeztünk kitölteni élményekkel. Két hétvégén szervezett kulturális programon vettünk részt, a Güell-parkban, és a Botanikus kertben jártunk. Bejártuk a város híres részeit, az emlékműveket, múzeumokat, a látnivalókat.

Kedvenc környékünk a Gótikus negyed és a bohém negyed volt. Jártunk a Picasso múzeumban, Gaudi számos építészeti remekművét láttuk, a La Rambla piacán éppúgy megfordultunk, mint a hatalmas bolhapiacon, belecsöppentünk a katalán nemzeti ünnep forgatagába a Diadalív árnyékában, sikerült kitalálnunk a sövény labirintusból, láttuk a táncoló szökőkutat a PlacaEspanya fergeteges esti showműsorában.

Legalább ekkora élmény volt a tenger nekünk, igyekeztünk is minden lehetőséget

DISSZEMINÁCIÓ

Erasmus+ szakképzési mobilitási pályázat: Gregusos diákok barcelonai gyakorlaton

Tanulóink a projekt során készült fotókból csoportmunkában készítettek egy ppt-t, az előadásokat ennek segítségével valósították meg.

Először az évfolyamtársaiknak, majd a többi osztályban is tartottak élménybeszámolót.

A tanulók lehetőséget kaptak október 15-én, hogy bemutassák az elmúlt 3 hét eseményeit bemutassák és elmeséljék az egész iskola előtt. Beszámolót tartottak a projektben részt vevő tanulók az aulában az iskola diákjainak, oktatóinak és minden érdeklődőnek.

A december 6-án tartott Nyílt napunkon Vanda, Zsani és Vera tartotta meg az élménybeszámolót.

A többiek az érdeklődők által feltett kérdésekre válaszoltak és elmesélték a legjobb, legizgalmasabb saját élményeiket.

Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: linkedin
Megosztás itt: email