Erasmus+ szakképzési mobilitási pályázat: Gregusosok az EU-ban

Olaszországi tanulmányút

Az elfogyasztott ételeink főbb alapanyaga a paradicsom volt. A fűszerek náluk kevésbé dominálnak, minimális szerepet töltenek be.

Osztott munkaidőben dolgoztunk (reggel és kora délután). Egyszerűsített mezőgazdasági munkákat végeztünk. Emellett a baromfiak ellátását gyakoroltuk.

A legszebb látnivaló a Milánói Dóm templom volt. Jártunk a Comói-tónál ami mindenkinek felejthetetlen élményt nyújtott. A szálláshelyünkhöz közel lévő Benet bevásárló központot rendszeresen meglátogattuk.

A helyszín Milánó mellett San Giuliano, ott is egy öko-bio gazdaság, a neve: Cascina Santa Brera. Önellátó gazdálkodás zöldség, gyümölcstermeléssel, állatokkal (sertés, szarvasmarha, baromfi). A diákok a termés betakarításában (paradicsom, füge, mangold, cukkini, eper), a fólia sátor őszi-téli előkészítésében, és a baromfi-részleg tojás üzemében segítettek, egy-egy munkavezető irányításával. Osztott munkaidőben dolgoztak (reggel és kora délután). Egyszerűsített mezőgazdasági munkákat végeztek. Emellett a baromfiak ellátását gyakorolták.

Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: linkedin
Megosztás itt: email

Közelgő események

Közeledő események
szept
9
hét
2024
08:00 Meghívó – Bemutató üzemi program... @ 6800 Hódmezővásárhely, Árpád utca 8.
Meghívó – Bemutató üzemi program... @ 6800 Hódmezővásárhely, Árpád utca 8.
szept 9 @ 08:00 – 12:00
Meghívó – Bemutató üzemi program – 2024. 09. 09. @ 6800 Hódmezővásárhely, Árpád utca 8.
Időpont: 2024. 09. 09. 8.00-12.00 Helyszín: Alföldi ASzC Gregus Máté Mezőgazdasági Technikum és Szakképző Iskola, 6800 Hódmezővásárhely, Árpád utca 8. Program: Bemutató üzemi pályázatok célja, eszközrendszere és ismeretanyaga. Környezetvédelmi, növénytermesztési és állattenyésztési hatása az adott[...]

Legfrisebb hírek

Kövess minket

Gregus projectfilm