Erasmus+ szakképzési mobilitási pályázat: Gregusosok az EU-ban

Olaszországi tanulmányút

Az elfogyasztott ételeink főbb alapanyaga a paradicsom volt. A fűszerek náluk kevésbé dominálnak, minimális szerepet töltenek be.

Osztott munkaidőben dolgoztunk (reggel és kora délután). Egyszerűsített mezőgazdasági munkákat végeztünk. Emellett a baromfiak ellátását gyakoroltuk.

A legszebb látnivaló a Milánói Dóm templom volt. Jártunk a Comói-tónál ami mindenkinek felejthetetlen élményt nyújtott. A szálláshelyünkhöz közel lévő Benet bevásárló központot rendszeresen meglátogattuk.

A helyszín Milánó mellett San Giuliano, ott is egy öko-bio gazdaság, a neve: Cascina Santa Brera. Önellátó gazdálkodás zöldség, gyümölcstermeléssel, állatokkal (sertés, szarvasmarha, baromfi). A diákok a termés betakarításában (paradicsom, füge, mangold, cukkini, eper), a fólia sátor őszi-téli előkészítésében, és a baromfi-részleg tojás üzemében segítettek, egy-egy munkavezető irányításával. Osztott munkaidőben dolgoztak (reggel és kora délután). Egyszerűsített mezőgazdasági munkákat végeztek. Emellett a baromfiak ellátását gyakorolták.

Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: linkedin
Megosztás itt: email