Még lovagolni is lehetett a vásárhelyi Gregus Szakközépiskola nyílt napján

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email

Mezőgazdasági és kertész technikusi, valamint mezőgazdasági gépész, illetve gazda középiskolai képzéseit mutatta nyílt napján a vásárhelyi Gregus Máté Mezőgazdasági Szakgimnázium és Szakközépiskola.

Nagy Zsuzsanna igazgató a Rádió 7-nek elmondta, hogy a többi között állattenyésztők, növénytermesztők vagy akár parképítők, dísznövénytermesztők is lehetnek végzett diákjaik.

Hozzátette, interaktív délutáni programjukra behozták a tanüzem traktorját, de az udvaron lovaglási lehetőséget is biztosítottak a diákoknak, míg a tantermekben a legmodernebb drónokkal illusztrálták a precíziós mezőgazdaság lehetőségeit. Felidézte, az iskola diákjai saját állataikat is magukkal hozták a nyílt napra, egy különleges állatsimogatóra.

Nagy Zsuzsanna erről részletesen így beszélt: „Így próbáljuk tényleg kézzel foghatóvá tenni a szakmát, hogy ne csak beszéljünk róla, hanem legyen az egész megfogható. Még makettjeink is vannak, amelyekkel mezőgazdasági gépek, akár egy traktor vagy kombájn abszolút hű mását láthatták a gyerekek.”

Forrás: http://www.vasarhely24.com-  Szerző: Ács Helga – Közzétéve: 2019. december 06. péntek 9:26
radio7.hu, fotók promenad.hu

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email