Interaktív nyílt napot tartottunk

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email

Nyílt napot tartott a Gregus Máté Mezőgazdasági Szakgimnázium és Szakközépiskola csütörtök délután, aminek keretein belül a leendő középiskolás diákok betekintést nyerhettek az intézmény nyújtotta lehetőségek tárházába.

A következő tanévtől kezdődően változások lesznek a szakképzésben. Technikumokat és szakközépiskolai képzéseket is fog indítani a Gregus. A leendő diákok választhatják a mezőgazdasági gépész gazda szakot, a mezőgazdasági technikus képzést, illetve a kertész technikus ágazatot. A csütörtöki napon ezekbe tekinthettek be a gyerekek, akik egy egy szakmáról interaktív bemutatókat is láthattak.

„Nagyon fontosnak tartjuk, hogy haladjuk a korral, ezért nagyon sok digitális technikát is beépítettünk a bemutatóba. Különböző számítógépes programokat, farm szimulátort próbálhattak ki az érdeklődők, illetve egy drónos bemutatót is láthattak” – mondta el Nagy Zsuzsanna, az intézmény vezetője.

A nyolcadik osztályos tanulók február 15-ig jelentkezhetnek a középiskolákba. A jelentkezés menetében az osztályfőnökök tudnak segítséget nyújtani.

A Gregus nyílt napján az ünnepekre is készültek, és a Mikulás is megérkezett az intézménybe, stílusosan egy traktorral.

forrás (szöveg és kép): https://www.promenad.hu/2019/12/05/ – Szabó Viktor

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email