Idén is van országos döntősünk az OSZTV-n

2020. január 28-án megkezdődtek a mezőgazdasági szakmát tanulók országos versenyének elődöntő sorozata, amelyen a hódmezővásárhelyi Gregus Máté Mezőgazdasági Szakgimnázium és Szakközépiskola 10 diákja: 7 mezőgazdasági technikus, 2 mezőgazdasági gépész és 1 gazda tanuló ült neki az elméleti versenynek.

2020. február 14-én befejeződött az Országos Szakmai Tanulmányi Verseny elődöntőinek kiértékelése, és a napokban megérkezett a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara értesítése, amely szerint a Gregus iskola 5 tanulója bejutott az országos döntőbe.

  • Mezőgazdasági technikus szakmában Bakos Mihály, Bozó Roberta, Kaczor Dóra és Lőkös Richárd indul az országos döntőben március 25-én Törökszentmiklóson.
  • Mezőgazdasági gépész szakmában Békefi Roland vehet részt az országos döntőn, amely Vépen lesz március 30-tól.

Nagy Zsuzsa igazgatónő a Vásárhelyi Híreknek elmondta, az országban egyedüliként ismét 4 tanuló jutott döntőbe a mezőgazdasági technikus szakmában. Továbbá az is nagy siker, hogy mezőgazdasági gépész tanuló is döntős, mert ez a képzés a Gregus Máté Mezőgazdasági Szakgimnázium és Szakközépiskolában három éve indult, tehát eddig versenyző sem lehetett.

Érdemes megjegyezni, szinte nincs olyan év, hogy a Gregus valamelyik diákja ne lenne díjazottja az Országos Szakmai Tanulmányi Versenynek. Tavaly például két dobogós helyezés is született.

forrás: vasarhelyihirek.hu
kép: nak.hu