Agrár Szakma Sztár Fesztivál nagy vásárhelyi sikerrel

Amíg a vásárhelyi ipari és kereskedelmi jellegű szakképzés országos sikerek terén gyengélkedik, addig az agrárképzésben idén is országos első helyezettet avattak.

A vásárhelyi szakképzésben megtörni látszik az évtizedes lendület, mert idén februárban a három vásárhelyi szakképzőből 37 induló közül csak egy Kalmáros tanuló jutott túl a Szakma Kiváló Tanulója Verseny és az Országos Szakmai Tanulmányi Verseny elődöntőjén. A döntőbe viszont már nem jutott be.

A március 12-14-e között a Hungexpo kiállítási területén rendezett Szakma Sztár döntője után egy hónappal, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) az Innovációs és Technológiai Minisztérium támogatásával első alkalommal megrendezte az Agrár Szakma Sztár Fesztivált.

Április 15-16-a között tartották a Hungexpón. Mintegy 3100 látogatója volt a rendezvénynek, amelynek célja az agrárszakmák népszerűsítése, a pályaorientáció segítése és az agrárszakképzés fejlesztése volt

Az Agrár Szakma Sztár Fesztivál versenyeire 688 tanuló nevezett be 92 szakképző intézményből. Húsz szakmában versenyeztek, ebből kilencféle szakma volt az országos szakmai tanulmányi versenyen (OSZTV) és tizenegyféle a szakma kiváló tanulója versenyen (SZKTV).

Díjban hatvanan részesültek, köztük két dobogós vásárhelyi helyezés is született. A díjak ünnepélyes átadására az Agrár Szakma Sztáron került sor.

Az Országos Szakmai Tanulmányi Versenyen helyezést elért tanulók a Gregus Máté Mezőgazdasági Szakgimnázium és Szakközépiskolából

I. Győri Dávid
II. Budai Róbert
X. Baksa Attila
XII. Horváth Csaba

szöveg forrássa: http://vasarhelyihirek.hu – 2019. 04. 30. –