Jelentkezés második szakképesítésre

kj, h, 2017-06-26 12:14

Iskolánkban lehetőség van következő, államilag támogatott (ingyenes) második szakképesítés megszerzésére:
- állattenyésztő és állategészségügyi technikus (OKJ 54 621 01)
- mezőgazdasági technikus (OKJ 54 621 02)
A képzési idő az első szakképesítéstől függően 1 vagy 2 év.

További információk

A képzés felnőttoktatás keretében, csak esti oktatás munkarendben folyik. Hetente három oktatási napon, délutáni kezdéssel kerülnek megtartásra az órák.

Esti diákigazolvány biztosítására van lehetőség. Az esti diákigazolvány gyakorlatilag ugyanazokra az utazási és kulturális kedvezményekre jogosít, mint a nappali diákigazolvány.

Kollégiumi ellátás térítésmentes biztosításáról a nemzeti köznevelésről szóló törvény végrehajtásáról szóló 229/2012. (VIII. 28.) Korm. rendelet 33. § (3) és 36. § rendelkezik. Ezek szerint a felnőttoktatás esti munkarend szerinti képzésben ingyenesen tanuló abban az esetben kaphat kollégiumi ellátást, ha még nem töltötte be a 19. életévét.

Iskoláztatási támogatást (családi pótlék) a 1998. évi LXXXIV. törvény (a családok támogatásáról) 8. §. (3) bekezdése határozza meg. Ez alapján iskoláztatási támogatást a nem tanköteles tanulónak meghatározott feltételek alapján jár (pl. árva, stb.), annak a tanévnek az utolsó napjáig, amelyben a huszadik életévét betölti.

Amennyiben az első szakképesítés szakirányú (pl. mezőgazdasági technikus), akkor a második szakképesítés (állattenyésztő és állategészségügyi technikus) képzési ideje - az előző tanulmányok beszámítása miatt - 1 év.
A 2 éves képzési idejű szakmai képzésekre történő felvétel feltétele az érettségi bizonyítvány.

További információ az iskola titkárságán kérhető.