Még lovagolni is lehetett a vásárhelyi Gregus Szakközépiskola nyílt napján

Mezőgazdasági és kertész technikusi, valamint mezőgazdasági gépész, illetve gazda középiskolai képzéseit mutatta nyílt napján a vásárhelyi Gregus Máté Mezőgazdasági Szakgimnázium és Szakközépiskola.

Nagy Zsuzsanna igazgató a Rádió 7-nek elmondta, hogy a többi között állattenyésztők, növénytermesztők vagy akár parképítők, dísznövénytermesztők is lehetnek végzett diákjaik.

Hozzátette, interaktív délutáni programjukra behozták a tanüzem traktorját, de az udvaron lovaglási lehetőséget is biztosítottak a diákoknak, míg a tantermekben a legmodernebb drónokkal illusztrálták a precíziós mezőgazdaság lehetőségeit. Felidézte, az iskola diákjai saját állataikat is magukkal hozták a nyílt napra, egy különleges állatsimogatóra.

Nagy Zsuzsanna erről részletesen így beszélt: „Így próbáljuk tényleg kézzel foghatóvá tenni a szakmát, hogy ne csak beszéljünk róla, hanem legyen az egész megfogható. Még makettjeink is vannak, amelyekkel mezőgazdasági gépek, akár egy traktor vagy kombájn abszolút hű mását láthatták a gyerekek.”

Forrás: http://www.vasarhely24.com-  Szerző: Ács Helga – Közzétéve: 2019. december 06. péntek 9:26
radio7.hu, fotók promenad.hu