Indul a szakmák nagy versenye

Január 7-én hétfőn Szegeden is megkezdődnek a szakmai tanulmányi versenyek megyei elődöntői. Az első napon összesen 70 versenyzőt vár székházába a területi versenyeket lebonyolító Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara.

A Szakma Kiváló Tanulója és az Országos Szakmai Tanulmányi Verseny elődöntői 3 héten keresztül zajlanak, 38 szakmában összesen 350 tanuló versenyez.

A két Csongrád megyei szakképzési centrum, a Hódmezővásárhelyi Szakképzési Centrum és a Szegedi Szakképzési Centrum valamennyi tagintézményéből, továbbá a Gregus Máté Mezőgazdasági Szakgimnázium és Szakközépiskolából érkeznek a versenyzők. Ők az elődöntőkben elméleti feladatokat teljesítenek, míg a gyakorlati tudásukról a legjobbak a későbbi középdöntőkben adnak számot.

A versenyen a hódmezővásárhelyi Gregus Máté szakképzőből hét tanuló indul, az eddig is már több év óta országos első helyezéseket is elért mechatronikai technikus szakmában. Egyébként a profiltisztítás miatt ennek a szakmai képzésnek ez az utolsó éve a Földművelésügyi Minisztérium (FM) fenntartásában működő Gregusban. (A képzés átkerül a Hódmezővásárhelyi Szakképzési Centrum égisze alá.)

2019-ben a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara által kiírt két országos verseny döntőjére szokás szerint a Szakma Sztár Fesztiválon kerül sor, ami március 12. és 14. között Budapesten, a HungExpo-n lesz.

forrás: vasarhelyihirek.hu – 2019. január 3.