A vásárhelyi Gregus szakképző rendezi az országos döntőt

Az Agrárminisztérium fenntartásában működő Gregus Máté Mezőgazdasági Szakgimnázium és Szakközépiskola diákjai közül, tavaly hárman is bekerültek a döntőbe, idén szintén van döntős a mezőgazdasági technikus szakmában.

A tavalyi a Gregus által első alkalommal rendezett döntő nagyszerű lebonyolítása, és igen kedvező szakmai körülményei eredményeként idén is a vásárhelyi mezőgazdasági szakképző kapta a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara, az Agrárminisztérium, és az Innovációs és Technológiai Minisztérium négynapos országos versenyének rendezési lehetőségét.

A mezőgazdasági technikus, állattenyésztő és állategészségügyi technikus országos szakmai tanulmányi verseny április 8-án kezdődik.

Az elméleti feladatok az iskola falai között, míg a gyakorlati versenyek az iskola tangazdaságában lesznek. a négynapos döntőn az ország minden részéből érkeznek diákok.

Az igen sokrétű és nagy felkészültséget igénylő írásbeli, szóbeli és gyakorlati feladatok reggeltől kora délutánig tartanak. A kísérőknek erre az időre minden nap külön programot szerveznek, amelyben üzemlátogatás és kirándulás is szerepel.

Ez a versenysorozat szervesen illeszkedik a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara által évente megrendezett Szakma Szár, illetve a Szakma Kiváló Tanulója Verseny és az Országos Szakmai Tanulmányi Versenyhez. Célja a magyar szakképzés színvonalának további emelése, a szakképzés eredményeinek széleskörű bemutatása, és verseny szervezése a szakképzésben részt vevő tehetséges tanulóknak.

forrás: http://www.vasarhelyihirek.hu – 2019. 04. 03